İsrail Filistinlilerin evlerini yıktı

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te "güvenlik tehlikesi oluşturduğu" ileri sürülen Filistinlilere ait evler İsrail güvenlik güçlerince yıkılıyor.

DÜNYA 22.07.2019, 10:16
İsrail Filistinlilerin evlerini yıktı

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te Utanç (Ayrım) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evler İsrail güvenlik güçleri tarafından yıkılmaya başladı.

Doğu Kudüs'teki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail güvenlik güçlerini oluşturan çok sayıda İsrail askeri ve polisi, sabah erken saatlerden itibaren iş makineleri eşliğinde Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi'ne intikal etti.

İşgalci İsrail güçleri, İsrail Yüksek Mahkemesinin Sur Bahir bölgesindeki Utanç Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı gerekçesiyle yıkımına kararı verdiği Filistinlilere ait evlerden bazılarını zorbalık yaparak boşalttı.

İsrail güçlerinin yıkımına tepki gösteren Filistinli mahalle sakinleri ile işgalci İsrail güçleri arasındaki tansiyon giderek yükselirken, İsrail'e ait iş makineleri şu ana kadar iki katlı bir binayı yıkabildi.

Sur Bahir Bölgesindeki bazı evlerin yıkımına yönelik hazırlıklar sürerken, çok sayıda İsrail askeri ve polisinin de Sur Bahir Bölgesinde inşa halindeki çok katlı bir apartmanı yıkmak için söz konusu yerleşime patlayıcı maddeler yerleştirdikleri görüldü.

İşgalci İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen ay Sur Bahir bölgesindeki söz konusu binaların Utanç Duvarı'nın devamı oluşturan tel bariyerlere yakınlığı gerekçesiyle "güvenlik tehlikesi oluşturduğunu" ileri sürerek yıkımına karar vermiş ve mülk sahiplerine 18 Haziran'a kadar kendi binalarını kendilerinin yıkmaları için süre vermişti.

İsrail Yüksek Mahkemesinin kararı üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan 10 binanın yıkımının durdurulması için Yüksek Mahkemeye başvurmuş fakat mahkeme dün bu başvuruyu da kabul etmemişti.

Ortadoğu uzmanları, İsrail mahkemesinin bu kararının Filistin'in diğer bölgelerinde de birçok evin yıkılmasının önünü açabileceği uyarısı yapıyor.

Yorumlar (0)