İsrail'den tepki çeken karar: Terör listesine aldı!

Filistin politikası yüzünden birçok ülkenin eleştirdiği İsrail, yine çok konuşulacak bir karara imzasını attı. İsrail, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne bağlı olarak çalıştığını iddia ettiği insan hakları konusunda çalışmalar yapan 6 Filistinli kuruluşu terör listesine alınca, Birleşmiş Milletler hemen tepkisini gösterdi.

DÜNYA 23.10.2021, 12:06 24.10.2021, 13:31
İsrail'den tepki çeken karar: Terör listesine aldı!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne bağlı faaliyet gösteren Filistin Ofisi, İsrail'in aldığı son kararlar sonucunda Filistin’deki 6 insan hakları kuruluşunu terör örgütü listesine alması kararından büyük endişe duyduklarını belirtti.  Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “terörle mücadele mevzuatının insani çalışmalarla insan haklarını kısıtlamak amacıyla kullanılmaması gerektiği” vurgulandı.

Filistin Başbakanı’ndan uluslararası topluma çağrı

Ayrıca İsrail’e insanların ifade özgürlüğü ve örgütlenme konularına saygı göstermesi, söz konusu olan kuruluşlar ile onların çatısı altında çalışan insanlara herhangi bir müdahale yapılmaması çağrısı yapıldı. Açıklamada, İsrail’in ‘aşırı alakasız ve belirsiz nedenler’ öne sürdüğüne dikkat çekildi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye konuyla ilgili olarak, İsrail’in bu son aldığı kararın büyük bir uluslararası hukuk ihlali olduğu ve bu kararı tanımadıklarını, reddettiklerini bildirdi. İştiyye ayrıca dünya çapında faaliyet gösteren insan hakları örgütleri ile uluslararası toplumu bu mesnetsiz kararı kınamaya davet etti.

Yorumlar (0)