Yargıtay'dan "kargoda kaybolan altın" kararı

Yargıtay 15. Ceza Dairesi, içinde tek taş, bileklik, yüzük ve künye gibi toplam 31,5 gram altının bulunduğu paketin kargoda kaybolması sonrası hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma suçu dolayısıyla yargılanan kargo şirketi müdürüne verilen beraat kararını onadı.

YAŞAM 23.10.2021, 12:28 24.10.2021, 15:46
Yargıtay'dan "kargoda kaybolan altın" kararı

Ayvalık'ta bir kuyumcu, internet üzerinden satışını yaptığı ve 31,5 gramı bulan, 2 taşlı kadın yüzüğü, çocuk künyesi, tek taş yüzüğü ve kadın bileklik, kargo firmasıyla alıcısına yolladı. 

31,5 gram altın kargoda kayboldu

Altınların bir süre sonra alıcısına ulaşmaması sebebiyle paketin kargo taşıması sırasında kaybolduğu öne sürüldü. Kargonun kaybolduğu iddiasından sonra şikayet sebebiyle kargo firmasının kuryesi, şirket müdürü ve araç şoförü hakkında "hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma" suçu dolayısıyla dava açıldı. 

Altınların yer aldığı paketin, kargo firmasına geldiği fakat sanıkların kusurlu bir şekilde kargoyu kaybettikleri, bu sebeple hizmette güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri öne sürüldü.

Mahkemenin beraat kararına, Yargıtay’dan onay çıktı

Ayvalık 1. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada, kargo firmasının müdürü olan sanık hakkında "suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması" sebebiyle beraat kararı verildi. Kararın temyiz edilmesiyle söz konusu dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesine geldi.  Yargıtay, yerel mahkemenin söz konusu beraat kararını onadı. Karada, "Sanığın değişmeyen beyanları ve bütün dosya kapsamından, ismi geçen şirkette müdür olarak görev aldığı, suça konu olan eşyaların dağıtım sırasında, temyiz dışı sanıkların sorumluluğunda olduğu esnada kaybolduğu, savunmasının aksine sanığın cezalandırılması için inandırıcı, kesin ve yeterli delil bulunmadığı görülerek beraatine yönelik mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)