İsrail'den şok eden Trump ve Kushner çıkışı!

İsrail, ABD Başkanı Donald Trump ile danışmanı ve damadı Jared Kushner'ın İsrail için yaptığı onca şaya rağmen hazırladığı haberle dünyayı şaşkınna çevirdi.

DÜNYA 04.06.2020, 09:02 04.06.2020, 16:47
İsrail'den şok eden Trump ve Kushner çıkışı!

Yahudi yerleşim birimlerinin en önemli öncülerinden olan David Elhayani, "Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen sözde Orta Doğu barış planına atfen, "ABD Başkanı Donald Trump ve danışmanı Jared Kushner, hazırladıkları planla İsrail'in dostu olmadıklarını ispatladılar" ifadesini kullandı.

Trump yönetiminin, İsrail'den işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgelerin "ilhakı" planının ağır ağır gerçekleştirilmesini istediği ile ilgili haber akışı olurken, David Elhayani, Haaretz gazetesine şaşırtan bir açıklama yaptı ve ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner'i sert sözlerle eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner'in asıl amacının, sözde "Yüzyılın Anlaşması" planını Amerika Birleşik Devletleri'nde 2020 yılının Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde malzeme olarak kullanmak olduğunu savundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trmup ve danışmanı Jared Kushner'ın, İsrail ve Yahudi yerleşim birimlerinin güvenliğini akıllarından bile geçirmediklerini ileri süren David Elhayani, Trump ve Kushner'ın hazırladıkları Yüzyılın Anlaşması planıyla İsrail'in dostu olmadıklarını ispatladıklarını söyledi.

Yorumlar (0)