İsrail'de protestolar: Netenyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı

İsrail'de Netanyahu'nun eşi Sara Netenyahu, hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemelerine karşı yapılan eylem sırasında mahsur kaldığı kuaförden polislerin güç kullanarak göstericileri uzaklaştırmasının ardından tahliye edildi.

DÜNYA 02.03.2023, 10:00 03.03.2023, 09:06
İsrail'de protestolar: Netenyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı

Hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemesine ilişkin sivil itaatsizlik eylemlerinin yaşandığı esnada Netenyahu'nun eşi Sara Netenyahu, Tel Aviv'de yer alan bir kuaförde mahsur kaldı.

Basında yer alan haberlere göre Netenyahu'nun gittiği kuaför önünde toplanmış olan yüzlerce kişi, dev bir İsrail bayrağı açtı ve sloganlar attı.

Haaretz, İsrail polisinin bölgeye takviyeler gönderdiği ve göstericileri güç kullanıp alandan uzaklaştırmaya başladığı bilgisini paylaştı.

Netenyahu'nun eşi kuaförde mahsur kaldı

Netenyahu, eşinin henüz kuafördeyken sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldğu paylaşımda, "Anarşistler Lapid'in liderliğinde kırmızı çizgileri aşmayı sürdürüyor. Şu anda karım Sara'yı taciz ve tehdit ediyorlar. Muhalefet ve Lapid'e derhal bunu durdurmaları ve bu emsalsiz utanç verici durumu sonlandırmaları yönünde çağrıda bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Muhalefette olan Lapid ile ülkenin eski Savunma Bakanı Benny Gantz ise protestoculara Netenyahu'nun salondan ayrılmasına izin vermesi çağrısında bulundu.

İsrail TV'lerinden Netenyahu'nun eşinin polislerin güç kullanıp göstericileri uzaklaştırması sonrasında alınmış olan yoğun güvenlik önlemleriyle Tel Aviv'deki kuaförden tahliye edilmesini canlı yayımladı.

İsrail kamuoyunun yakından takip ettiği Sara Netenyahu, eşinin yargılanmış olduğu yolsuzluk davalarından "pahalı hediyeler" dosyasında iş insanlarından on binlerce dolarlık hediyenin kendisine talebi doğrultusunda verildiği iddiasıyla yer alıyor.

İsrail'de Netenyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine kitlesel gösteriler ülkenin başkenti Tel Aviv'de gece saatlerinde de sürdü.

Olayın geçmişi...

İsrail'deki göstericiler, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı sivil itaatsizlik eylemleri düzenliyor. Göstericiler bazı otoyolları, tren istasyonlarını ve ana ulaşım arterlerini kapatmıştı. İsrail polisi, Tel Aviv'deki protestolara cop, atlı birlikler, TOMA ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail polisinin "yolları kapatan anarşistleri dağıtmak için kullandığı tüm yöntemleri" desteklediğini açıklamıştı. Ülke genelinde en az 39 kişi gözaltına alınmıştı. İsrail'de Netanyahu hükümetinin yargı yetkilerini kısıtlayan yasa tasarısına karşı iki aydır düzenli kitlesel protestolar gerçekleştiriliyor.

Yorumlar (0)