İsrail'de bir saldırı daha

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 kişinin can verdiği, minimum 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA 07.04.2022, 23:37 09.04.2022, 11:40
İsrail'de bir saldırı daha

İsrail Ordu Radyosu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, şehir merkezindeki Dizengoff Caddesi üzerinde düzenlenen silahlı saldırıda, ilk tespitlere göre minimum 2 kişi yaşamını yitirdi. 

Kızıl Davut Yıldızı tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise 1'i ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığı, yaralı şahısların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Olay mahalline çok sayıda kolluk kuvvetinin yanı sıra Kızıl Davut Yıldızı personelleri ve ambulanslar yönlendirildi.

İsrail kolluk güçlerinin gerçekleştirdiği açıklamada olayın bir 'terör saldırısı' olduğunun kesinlik kazandığı ve saldırganın yakalanması için 'bölgede geniş kapsamlı arama faaliyetlerinin başlatıldığı' bilgisi aktarıldı.

Söz konusu açıklamada ayrıca, yurttaşlardan evlerini terk etmemeleri ve olay mahallinden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

DEAŞ üstlenmişti

Ülkenin farklı şehirlerinde 22 ila 29 Mart tarihleri arasında meydana gelen 3 farklı saldırıda, toplamda 11 İsrailli can vermişti.

İsrail'in güneyindeki Birusseba şehrinde 22 Mart tarihinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 4 İsrailli ölmüştü. Saldırganın DEAŞ terör örgütü sempatizanı olduğu ve daha evvel 'güvenliğe ilişkin' suçlardan cezaevinde yattığı kaydedilmişti.

Hadera kentinde de 27 Mart akşamında iki saldırganın etrafa açtığı ateş neticesinde 2 polis hayatını kaybetmiş, 3 polis de yaralanmıştı. Polisleri hedef alan saldırıyı, DEAŞ üstlenmişti.

Başkentin doğusundaki Beni Barak şehrinde 29 Mart akşamında gerçekleştirilen silahlı saldırıda ise 1'i polis olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirmişti. 

Yorumlar (0)