İsrail'de Araplarla "yeni hükümet" istişareleri

Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, "İlk kez (Araplar olarak) hükümet kurma görüşmelerine davet ediliyoruz" dedi.

DÜNYA 01.11.2019, 07:01
İsrail'de Araplarla "yeni hükümet" istişareleri

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerden oluşan Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, İsrail'de hükümeti kurma görüşmelerine ilk kez katıldıklarını belirtti.

Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'de geçen ay yapılan genel seçimleri kazanan ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, Ortak Arap Listesi Bloku milletvekili Ahmed Tiybi'nin de katıldığı görüşmede hükümet kurma çalışmaları kapsamında herhangi bir anlaşmaya varılmadığı bilgisini paylaştı.

Görüşmenin önemine dikkati çeken Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, "İlk kez (Araplar olarak) hükümet kurma görüşmelerine davet ediliyoruz." şeklinde konuştu.

Görüşmenin gerçekleştiği ortamın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yönetimindeki ortamdan daha farklı olduğunu söyleyen Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, "Durum karmaşık. Gantz, Ortak Arap Listesi Bloku'nun desteklediği bir azınlık hükümeti ile ulusal sağcı bir hükümet arasında seçim yapsa, ulusal hükümeti tercih eder." ifadelerini kullandı.

Mavi-Beyaz İttifakı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde ve Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Ahmed Tiybi ile buluşmasında oldukça olumlu bir havanın hakim olduğu ve Arap toplumunun önemli sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Arap vatandaşları ilgilendiren sorunların hiçbir şey dikkate alınmaksızın çözüleceği vurgulanan açıklamada, Avde'nin işaret ettiği Filistin sorununa dair herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başarısız olması üzerine geçen hafta hükümeti kurma görevini eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'a vermişti.

Yorumlar (0)