İsrail Başbakanı duyurdu: BioNTech ile anlaştık

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, yeni tip koronavirüse karşı BioNtech’in geliştirdiği aşıdan Ağustos ayında yeni bir sevkiyat almak amacıyla anlaşma yapıldığını kaydetti.

DÜNYA 12.07.2021, 15:20 13.07.2021, 09:51
İsrail Başbakanı duyurdu: BioNTech ile anlaştık

Dünyada pek çok ülkede koronavirüse karşı başlatılmış olan aşı uygulamaları sürüyor. Koronavirüse dair İsrail de aşılamalarını sürdürürken Başbakan Bennett Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç firması BioNTech’ten koronaya karşı geliştirilmiş olan aşı sevkiyatını alacaklarını kaydetti.

Bennett haftalık basın toplantısında açıklama yaparak, “1 Ağustos tarihinde BioNTech aşılarını teslim almak üzere anlaşma yaptık. Gelecek aşı sevkiyatı ve mevcut stoklarla beraber İsrail için sürekli bir aşı döngüsü oluşturulmuş olacak.” dedi.

Can kaybı 6 bin 438 oldu

Delta mutasyonuna ilişkin vakalarda İsrail’de artış görülürken, 12 yaşın üstündeki gençlerin aşılanmasına devam ediliyor. Ülkede toplamdaki vaka sayısı 846 bin 134 olurken virüsten dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı ise 6 bin 438 olarak kaydedildi.

Bakanlıktan 3. güçlendirici doz onayı

Bununla beraber İsrail Sağlık Bakanlığı’nca bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılara 3. Doz aşının uygulanacağı ifade edilmişti. Bakan Horowitz, “Bağışıklık sistemi zayıf BioNTech tarafından koronavirüse karşı geliştirilmiş olan aşının 2 dozunu yaptıran yaşlı kişiler 3. güçlendirici doz aşıyı da olabilir.” Demişti.

Yorumlar (0)