İsrail askerleri Filistinlilere kurşun yağdırdı: 2 ölü

Çeşitli iddialar ile Nablus şehrinde yaşayan Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyen İsrail askerleri, gerçek mermi kullanarak 2 sivili öldürdü. Saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

DÜNYA 24.07.2022, 08:15
İsrail askerleri Filistinlilere kurşun yağdırdı: 2 ölü

İsrail ordusu, Filistinlilerin evlerini basarak özellikle gençleri gözaltına almayı sürdürüyor. Son olarak Nablus kentinde yer alan Eski Şehir bölgesindeki evlere baskın düzenleyen İsrailli askerler, kendilerine tepki gösteren kişilere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Peş peşe patlamaların duyulduğu bölgede 2 Filistinli yaşamını yitirdi. Kurşun isabet eden birçok Filistinli ise yaralandı. 

Sağlık ekiplerinin olay yerine girmesine izin vermediler

Baskın sonrası Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapılarak, “Eski Şehir bölgesinde İsrail askerleri tarafından vatandaşlarımıza açılan ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirmiştir. Olayda yaralı vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Başına kurşun isabet eden bir yaralımızın hayati tehlikesi sürmektedir” ifadelerine yer verildi. Öte yandan İsrail güçlerinin uzun süre sağlık ekiplerinin olay yerine girişine izin vermediği öğrenildi. 

Gerçek mermi kullanıldı

Saldırı sonrası konuşan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Eski Şehir bölgesinde yer alan evlere baskın düzenleyerek gerçek mermi kullandıklarını dile getirdiler. Eski Şehir’deki olayların duyulması sonrası ülkedeki gerginlik birçok noktaya sıçradı. Çeşitli mahallelerde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede çıktığı bildirildi. Birçok noktada ise patlama sesleri yükseldi.

Bu sene 1600 baskın düzenlendiler

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail ordusu bu senenin başından itibaren Filistin sınırları içerisinde yer alan noktalara toplam 1600 kez baskın düzenledi. Bu baskınlar sonucu 60 Filistin vatandaşı yaşamını yitirdi. 6 bin Filistinli ise yaralandı.

Yorumlar (0)