İsrail askerleri, Batı Şeria'da 1'i çocuk 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria’da, İsrail askerlerinin ateşi sonucunda biri çocuk olmak üzere 2 Filistinli yaşamını yitirdi. 9 Filistinli ise yaralandı.

DÜNYA 15.03.2022, 13:27 16.03.2022, 11:22
İsrail askerleri, Batı Şeria'da 1'i çocuk 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail askeri güçleri, Nablus'un doğusunda bulunan Balata Mülteci Kampı ve Doğu Kudüs’teki Kalendiya Mülteci Kampı'na baskın operasyonları gerçekleştirdi.

İsrail askerleri, 1’i çocuk 2 Filistinliyi öldürdü

Baskınlar esnasında Filistinliler ile İsrail güçleri arasında arbede çıktı. İsrail askerleri, göz yaşartıcı gazın yanında Filistinlilere, plastik ve gerçek mermi kullandı.

Balata Mülteci Kampı'nda İsrail güçlerinin, 17 yaşındaki Filistinli Nadir Reyyan'ı öldürdüğü öne sürülürken, 3 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Bu olaydan sonra Doğu Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Kalendiya Mülteci Kampı’nda, İsrail askerlerinin kurşunuyla bir Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından gelen açıklamada, hayatını kaybeden Filistinlinin 20'li yaşlardaki Ala Şiham olduğu belirtildi. Ayrıca açıklamada, aynı olayda gerçek mermiyle 6 Filistinli gencin de yaralandığı ifade edildi.

Görgü şahitleri, İsrail askeri güçlerinin Balata Mülteci Kampı’nda bulunan bir evi kuşattığını ve bir Filistin vatandaşını gözaltına aldığını dile getirdi.

Yorumlar (0)