İranlı alimden Ayasofya açıklaması!

İran'ın önde gelen Sünni alimlerinden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik.

DÜNYA 15.07.2020, 14:13
İranlı alimden Ayasofya açıklaması!

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması sebebiyle İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinin merkezi Zahidan Ehli Sünnet Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi'nin ofisinden yazılı açıklama yapıldı.

Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi yazılı açıklamasında "Saygıdeğer Türkiye Cumhurbaşkanı, Ayasofya'nın ibadete açılması yönündeki kararı imzaladı." hatırlatmasında bulunarak, artık Ayasofya Camisi'nde ezan seslerinin yükseldiğini, bu gelişmenin tarihî ve muazzam bir gelişme olduğunu vurguladı.

86 yıl aradan sonra Ayasofya'da yeniden namaz kılınacak olmasının ve Allah'ın evlerinden birinin daha ihya edilişinin, dünyanın en ücra köşesindeki Müslümanlar da dahil olmak üzere tüm Müslümanları mutlu ettiğini belirten Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ayasofya Camisi'nin yeniden cami hüviyetine kavuşması ve ibadete açılması sebebiyle başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye halkını ve tüm Müslümanları tebrik ediyorum. Ayasofya'nın kıyamete kadar cami kalmasını temenni ediyorum."

Yorumlar (0)