Ermenilerin askeri üssü böyle havaya uçuruldu!

Azerbaycan tarafından Ermenistan'a ait askeri üssün havaya uçurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

DÜNYA 15.07.2020, 14:20

12 Temmuz günü Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz mevkiinde çıkan çatışmalar devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, çatışmalar sırasında Ermenistan ordusuna ait birçok askeri araç ile mevziinin imha edildiğini bildirmişti. 

Bakan Yardımcısı Veliyev, Ermenistan ordusunun ağır zayiat vererek gerçi çekilmek durumunda kaldığını belirterek, en az 100 Ermeni askerini öldürdüklerini ifade etmişti. 

Azerbaycan ordusundan dün 7 şehit haberi gelmişti. Söz konusu şehitlerden birinin tümgeneral, diğerinin ise albay olduğu belirtilmişti. Önceki gün de biri üsteğmen olan 4 asker şehit olmuştu. Böylece Azerbaycan ordusunda şehit sayısı 11'e ulaşmıştı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Azerbaycan askeri birimleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri üssü havaya uçurdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri üssün havaya uçurulma anına ilişkin görüntüleri de paylaştı. 

Bir sivil şehit olmuştu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusu tarafından Tovuz kentinin Ağdam köyünün top atışıyla hedef alındığını ve 76 yaşında olan Aziz Azizov'un şehit olduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)