İran sinyali yaktı: Top ABD'de!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, "İran Dışişleri Bakanlığı, yeni tutuklu takasına hazır olduğunu ve bu konuda topun ABD sahasında bulunduğunu ilan etti. İsviçre gibi ülkeler, bu konuda adım atarsa yeniden tutuklu değişimi yapabiliriz" dedi.

DÜNYA 16.12.2019, 13:44 16.12.2019, 14:02
İran sinyali yaktı: Top ABD'de!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yeni tutuklu takasına hazır olduklarını ve bu konuda "topun ABD sahasında olduğunu" belirtti.

İran vatandaşı 3 bin kişinin muhtelif suçlamalarla farklı ülkelerde tutuklu olduğunu kaydeden Musevi, buna karşılık birçok ülke vatandaşının da İran'da tutuklu olduğunu ve bu sorunu çözmek için yeni tutuklu takasına hazır olduklarını söyledi.

"Tutuklu değişimi yapabiliriz"

Musevi, "İran Dışişleri Bakanlığı, yeni tutuklu takasına hazır olduğunu ve bu konuda topun ABD sahasında bulunduğunu ilan etti. İsviçre gibi ülkeler, bu konuda adım atarsa yeniden tutuklu değişimi yapabiliriz." dedi.

Musevi, vatandaşlarından zorunlu olmadıkça ABD'ye seyahat etmemelerini talep etti.

"Suudi Arabistan'ın, uzattığımız dostluk elini sıkmasını diliyoruz"

İran'dan bir heyetin müzakere amacıyla Suudi Arabistan'a gittiği iddialarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Musevi, bu konuda bir bilgisi olmadığını aktardı.

Bu ülkeyle hac ve umreler için giden yetkililerin dışında herhangi bir görüşme olmadığını ancak bazı ülkelerin gerginlikleri bitirmek ve müzakereleri başlatmak için birtakım girişimlerde bulunduğunu belirten Musevi, "Suudi Arabistan'ın, İran tarafından uzatılan dostluk elini sıkmasını temenni ediyoruz. Şu bilinmelidir ki yabancıları davet etmekle, silah depolamakla güvenliği sağlayamayız. Bununla durum değişmeyecek, belki daha da kötü olacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)