Mesut Özil'i Sincan'a davet ettiler!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Arsenal'da forma giyen Mesut Özil'in 'Doğu Türkistan' paylaşımına tepkide bulunarak 'Sincan'a gidip bir göz atmasından memnun olacağını' dile getirdi.

SPOR 16.12.2019, 14:01
Mesut Özil'i Sincan'a davet ettiler!

İngiltere’nin önde gelen futbol takımlarından FC Arsenal'da oynayan Mesut Özil’in Çin’in ‘Uygur Türklerine soykırım uyguladığı’ yönündeki paylaşımına tepkide bulunan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ünlü futbolcuyu ‘Sincan’a gidip gerçekleri görmeye’ davet etti.

Global Times’ta yer alan haberde, bugün basın toplantısı gerçekleştiren bakanlık sözcüsü Gıng Şueng, “Batı basınının düzmece haberlerinden etkilenmemek ve bölgeyi kendi gözleriyle görmek” adına Özil’i Sincan’a çağırdı.

Özil’in görüşlerinin ‘Gerçek olmayan sözlerden etkilendiğini’ belirten Geng, Özil’in ‘Sincan’a gidip bir göz atmasından memnun olacağını’ ifade etti.

Sözcü ayrıca, “Özil, Uygur halkı dahil olmak üzere tüm Çinlilerin dini özgürlüklerinin korunduğunu ve Sincan’da üç yıldır şiddet içeren terör saldırısı yaşanmadığını bilmiyor olmalı” diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ona Sincan’ın siyasi istikrar, ekonomik kalkınma, etnik birlik ve toplumsal uyum yaşadığını söyleyebilirim. Özil’i, Sincan’da seyahat etmesi ve buraya bir göz atması için davet ediyoruz. Bir vicdanı olduğu, doğruyu yanlıştan ayırabildiği ve objektiflik ve adalet ilkelerini benimsediği sürece, Sincan’ın düşündüğünden farklı bir yer olduğunu görecektir”
 

Yorumlar (0)