İran Meclisinden ABD kararı: Hepsi terörist!

İran Meclisi, ABD'nin tüm komutanları ve Pentagon'un yetkililerini terörist ilan etti.

DÜNYA 07.01.2020, 09:59 13.01.2020, 13:11
İran Meclisinden ABD kararı: Hepsi terörist!

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinden sonra İran Meclisi'nden yeni karar geldi.

ABD'li komutanlar ve Pentagon terörsit ilan edildi

İran Meclisinde alınan kararla, ABD'li komutanlar ve Pentagon yetkilileri terörist ilan edildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'na düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Pentagon: "Caydırma amacıyla düzenlendi"

Pentagon'daki açıklamada "Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'ta düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylayan isimdi. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.

Hamaney: "Acı bir intikam bekliyor"

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olay sonrası yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." demişti.

Irak'ta ABD'nin yaptığı saldırıda ölen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin yerine, yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani getirildi.

Yorumlar (0)