İran'dan "Uçak vuruldu" iddiasına yalanlama!

İran Sivil Havacılık Kurumu, dün Tahran'da düşen uçağın İran tarafından vurulduğu iddiasını yalanladı.

DÜNYA 09.01.2020, 19:20
İran'dan "Uçak vuruldu" iddiasına yalanlama!

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, dün sabah erken saatlerde Tahran'da düşerek 176 kişinin hayatının kaybına sebep olan Ukrayna Havayolları uçağının İran tarafından füze veya roketle vurulduğu iddiasını yalanladı.

Pilotun havaalanına dönmeye çalıştığı ortaya çıktı

Rızayifer, iddia hakkında "Eğer roket ya da füze isabet etseydi uçağın o anda patlaması gerekirdi. Dolayısıyla uçak dönüşe geçemezdi. Oysa pilot, uçağı kontrol edebilmek ve düşmekten kurtarmak için havalimanına dönmeye çalışıyordu" ifadelerini kullanarak sert bir dille yalanladı.

"Kaza yerinde hiçbir füze parçasına rastlanmamıştır"

Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, kaza alanında bir füze başlığı bulunduğunu iddia eden fotoğrafın da doğru olmadığını belirtti ve "Bu fotoğrafı reddediyoruz. Bu fotoğraf, ilk defa yabancı bir internet sitesinde ve Twitter hesabında yayınlanmıştır. İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı olarak bunu yayınlayan Twitter hesabıyla konuştum. Onlar da sitelerinde fotoğrafı güvenilir olmayan bir kaynaktan aldıklarını açıkladı. Kaza yerinde hiçbir füze parçasına rastlanmamıştır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)