Bitlis'te mahsur kalan 5 kişilik ekibe ulaşıldı!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 5 kişilik ekip Bitlis'te mahsur kaldı. Mahsur kalan ekibe ulaşıldığı belirtildi.

YAŞAM 09.01.2020, 19:55 09.01.2020, 21:25
Bitlis'te mahsur kalan 5 kişilik ekibe ulaşıldı!

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı'nda ayılara yem vermek için bulunurken mahsur kalan 5 kişilik Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekibi kurtarıldı.

"Arkadaşlarımız dönüş yolundalar"

Tarım ve Orman Bakanı Ömer Pakdemirli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bildiğiniz gibi 81 ilde biz özellikle kış aylarında doğal hayatı desteklemek amacıyla hayvanlar aç kalmasın diye yemleme faaliyetinde bulunuyoruz. Bu faaliyette toplam 5 personel bir araç içerisinde mahsur kaldılar. Ben konuyu Tatvan kaymakamımızla görüştüm. 5 – 10 dakika önce mutlu haberi aldık. Arkadaşlarımız dönüş yolundalar. 5 personelin sağlık durumu iyi" ifadelerini kullandı.

Bitlis Valisi de açıklama yaptı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Nemrut Dağı'na çıkan ekibin aracının kara saplandığını açıkladı. Çağatay, "Araç hareket edemez duruma gelmiş. Durum ilgili birimlere iletilince AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye hareket etti. Söz konusu 5 kişi bulundukları yerden alındı, dönüşe geçildi" ifadelerini kullandı ve 5 kişinin iyi durumda olduğunu söyledi.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Hele şükür