İran'a yönelik silah ambargosu reddedildi!

BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi), İran'a uygulanan silah ambargosunun devam etmesini reddetti. 

DÜNYA 15.08.2020, 09:18
İran'a yönelik silah ambargosu reddedildi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İran'a uygulanan silah ambargosunun devam etmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir tasarı sundu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'a uygulanan silah ambargosunun uzatılmasına ilişkin tasarının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kabul edilmediğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Pompeo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), "terör destekçisi" olarak nitelendirdiği İran'a, 10 seneden uzun bir zamandır ilk defa herhangi bir sınırlandırma olmaksızın silah alma ve satma yolunu açtığını ifade etti. 

Pompeo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), uluslararası barış ve istikrarının muhafaza edilmesinde kararlı bir tutum sergilemediğini iddia etti. 

İran'ın faaliyetleri sebebiyle risk altında bulunan ülkelerin ambargo çağrılarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kabul edilmediğinin altını çizen Pompeo, silah ambargosunun devam etmemesi halinde İran'ın daha fazla yıkım getireceğinin bilindiğini ama bunun umursanmadığını belirtti. 

Pompeo, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), bölgede bulunan dostlarının isteklerini her zaman göz önünde bulunduracağını aktararak, İran'ın silah alım-satımı konusunda özgür olmaması için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Yorumlar (0)