İran'a kötü haber! Özel Kuvvetler Komutanı öldürüldü

Yemen'de İran destekli Husi milislerin "Özel Kuvvetler Komutanı" öldürüldü.

DÜNYA 08.05.2020, 05:01
İran'a kötü haber! Özel Kuvvetler Komutanı öldürüldü

Yemen'de İran destekli Husi milislerin Özel Kuvvetler Komutanı Muhammed el-Hamran'ın Yemen hükümeti güçleri tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

Husilere bağlı SABA haber ajansının son dakika haberine göre, Husi milislerin Özel Kuvvetler Komutanı Muhammed el-Hamran'ın cenazesi, Husilerin kontrolündeki başkent Sana'ya defnedildi.

Haberde, Özel Kuvvetler Komutanı Muhammed el-Hamran'ın uzun süren bir çatışma sonrasında öldürüldüğünün altı çizilirken, olayın yeri ve zamanına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Husilere ağır darbe

Yemen'in UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Daimi Temsilcisi Muhammed Cumeyh ise Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Muhammed el-Hamran'ın ölümüne dair bazı ayrıntılar aktardı.

Muhammed Cumeyh, Muhammed el-Hamran'ın Yemen'in orta kesimindeki Marib iline bağlı Sirvah ilçesinde hükümet güçleriyle girdiği çatışma sırasında öldürüldüğünü belirterek, "Bu (Muhammed el-Hamran'ın öldürülmesi), (Husi) milislere büyük bir darbe" ifadesini kullandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, 2014 yılının Eylül ayından bu tarafa Yemen'in başkenti Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu tarafa Husilere karşı Yemen hükümetini fiili olarak destekliyor.

Yorumlar (0)