Hafter'den İtalya ve Türkiye'yi kızdıracak saldırı!

Hafter milisleri Trablus’a roketli saldırı düzenledi. Saldırıda biri sivil 3 kişi hayatını kaybetti. İtalya ve Türkiye Büyükelçiliklerinin yakınına düzenlenen saldırı, Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından kınandı.

DÜNYA 08.05.2020, 05:15
Hafter'den İtalya ve Türkiye'yi kızdıracak saldırı!

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter’e bağlı milisler tarafından, Libya'nın başkenti Trablus’un farklı bölgelerine gerçekleştirilen roketli saldırılarda biri sivil 3 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırılara dair yazılı bir açıklama yapan Libya Hükümeti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emin el-Haşimi, Halife Hafter'e bağlı milislerinin gerçekleştirdiği roketli saldırılarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Libya Hükümeti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emin el-Haşimi açıklamasında, saldırıda yaşamını yitirenlerden ikisinin güvenlik görevlisi olduğunu kaydetti.

Hafter milislerinin fırlattığı roketlerden biri Trablus Limanı'na, biri Mitiga Havalimanı'na ve bir diğeri de sahil yoluna düştü. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 1 sivilin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu. İlerleyen saatlerde can kayıpları ve yaralı sayısı daha da netlik kazandı.

Libya Dışişleri Bakanlığından saldırıya kınama

Diğer taraftan, Libya Dışişleri Bakanlığı da roketli saldırıları kınadı.

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale, "Hafter milislerinin İtalya ve Türkiye Büyükelçilerinin rezidanslarının yakınındaki sahil yoluna roketli saldırıda bulunmasının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu" vurguladı.

Saldırının kınandığı belirtilen açıklamada, Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale'nin İtalyan ve Türkiye Büyükelçileri ile telefonda görüştüğü de ifade edildi.

Yorumlar (0)