İngiltere’de greve çözüm: Ordu devreye girebilir

Sağlık, ambulans ve metro personellerinin gerçekleştirdiği grevler sebebiyle halkın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden İngiltere Muhafazakar Parti Başkanı Nadhim Zahawi, askeri personellerin eksiklik görülen bölgelerde görev alabileceğini dile getirdi.

DÜNYA 05.12.2022, 11:10
İngiltere’de greve çözüm: Ordu devreye girebilir

İngiltere'de Muhafazakar Parti Başkanı Nadhim Zahawi, sağlık, ambulans ve metro personellerinin kötü çalışma şartlarının iyileştirilmesi istemiyle grev kararı verilmesinin sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı. Yılbaşında gerçekleştirilecek grevler sebebiyle vatandaşların işlerinin aksamaması gerektiğini aktaran Zahawi, gerekli tedbirlerin alınacağını işaret etti.

“Bizler sendikalara tek bir şey ifade etmek istiyoruz”

Gerekli görülmesi durumunda, greve giden kişilerin yerine askeri çalışanların getirileceğini aktaran Zahawi, askerlerin İngiltere sınırlarında çalışabileceğini ve ambulans kullanabileceğini ifade etti.

Grevin devam etmesi halinde bu işlemin uygulanabileceğini dile getiren Zahawi, “Mevcut durumda ordu ile ilgili net bir karar verilmedi. Aslında bizlerin sendikalara iletmek istediği tek ifade, mevcut durumun grev vakti olmadığıdır. Şu an tekrar deneme ve görüşme vaktidir. Böyle durumların yaşanması halinde, yönetim adına uygulanacak en yararlı şey bir acil durum planını elinde bulundurmak." dedi.

Yorumlar (0)