İngiltere, Boris Johnson'ın istifasını konuşuyor

Başbakanlık görevinden ayrılma yönünde karar veren Boris Johnson ile ilgili gelişmeler, İngiliz basını tarafından gazetelerde tam sayfa duyuruldu.

DÜNYA 08.07.2022, 12:30 08.07.2022, 16:30
İngiltere, Boris Johnson'ın istifasını konuşuyor

İngiltere'de Boris Johnson dönemi bitiyor. Dün yaptığı açıklama ile Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa ettiğini söyleyen Başbakan Boris Johnson, parti başına yeni bir isim gelene kadar, başbakanlık görevine devam edeceğini ifade etti.

İngiltere basını, Başbakan Johnson'ın istifa açıklamasını ise gazetelerin ilk sayfalarından duyurdu.

"Johnson havlu attı"

İngiltere’nin meşhur The Times gazetesi, Johnson’ın istifasını "Johnson havlu attı" başlığı ile okurlarına duyurdu ve Muhafazakar Parti liderin istifa ettiği haberini paylaştı.

Gazete Johnson'ı eleştirenler kişilerin, başbakanlık görevinden de "derhal" istifa etmesini istediği ve partide liderlik yarışının şimdiden başladığını yazdı.

"Sonunda istifa etmeye karar verdi! "

Guardian gazetesi ise 59 istifa haberinden sonra Boris Johnson'ın da sonunda istifa etme yönünde karar verdiğini duyurdu.

Gazete, Boris Johnson'ın, konuyla ilgili yaptığı açıklamaya rağmen, Johnson’ın başbakanlıktan ne zaman istifa edeceğine dair çıkan tartışmaların fitilini ateşlemesi ile dikkat çekti.

"Johnson’ın uzun vedası, İngiltere'yi felç etti"

Telegraph gazetesi, Boris Johnson’ın istifa haberini, "Başbakan'ın uzun vedası, İngiltere halkını felç bıraktı" başlığı ile duyurdu.

Gazete, Muhafazakar Parti’nin üst düzey yetkililerinin, aylarca sürebilecek siyasi belirsizlikten kaçınmak amacıyla Johnson'dan yerine "acilen" geçici bir lider atamasını istediklerini ifade etti.

"Johnson, geri çekil baskısına direniyor"

"Başbakan Johnson istifa etti ve sonuna kadar herkese meydan okudu" ifadelerine yer veren Financial Times, haberinde istifa ile ilgili yaşananlara da yer verdi.

Haberin içeriğinde, "Özür dilemeyen Başbakan, 'hemen geri çekil' baskısına direnmeye devam ediliyor." denildi.

Johnson'ın görevde olduğu yaklaşık 3 yılın oldukça fazla çalkantılar ile geçtiği ifade edildi.

İstifasına "çöküş" dediler

Boris Johnson’ın istifası için "Çöküş" başlığını atan "i" gazetesi, ülkenin yeni başbakanı olabilmek için en az 11 Muhafazakar kişinin liderlik yarışına katılmayı planladığını okurlarına aktardı.

Haberde, "Johnson, kendisini iktidarı bırakmaya zorlayan milletvekillerini 'sürü' zihniyetini ile suçluyor." ifadesi yer aldı.

"İngiltere'ye özgürlüğünü geri verdin"

Express, gazetesi ise istifa haberini "Teşekkürler Boris Johnson... İngiltere'ye özgürlüğünü geri verdin" başlığı ile okurlarıyla paylaştı.

Gazete ayrıca habere, "Boris Johnson, isteksizce fakat büyük bir saygınlık ile çalkantılı başbakanlık döneminin nihayet sona bulduğunu kabul etti." notu ekledi.

"Brexit için çok teşekkürler Boris"

Sun gazetesi de "Veda ediyor" başlığı attığı haberinde, "Brexit için çok teşekkürler Boris" ifadesine yer verdi.

Gazete, haberin fotoğrafında ise Boris Johnson, eşi Carrie ile çiftin çocuklarına yer verdi.

Yorumlar (0)