İngiltere Rus devletine ait yayın organının lisansını iptal etti

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. İngiltere’de medya denetim kuruluşu olan Ofcom Rus devletinin yayın organı olan Russia Today’in yayın lisansının iptal edildiğini açıkladı.

DÜNYA 18.03.2022, 16:30 20.03.2022, 13:05
İngiltere Rus devletine ait yayın organının lisansını iptal etti

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından kurumların Rusya’ya karşı yaptırımları devam ediyor. Sadece 3 haftalık bir sürede Rusya dünyada en çok yaptırım uygulanan ülkesi konumuna gelmiş ve birçok Rus kuruluşu özellikle Batılı ülkelerin yaptırımıyla karşı karşıya gelmişti. Bu yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. İngiltere’de medya denetim kuruluşu olan Ofcom yaptığı bir açıklamada Rus devletine ait yayın organı Russia Today’in yayın lisansını iptal ettiğini açıkladı. İptal kararı hemen geçerli olmak üzere alındı.

Tarafsızlığa ilişkin devam eden 29 soruşturma var

Medya denetim kuruluşu olan Ofcom yaptığı açıklamada lisans iptalinin nedenine ilişkin Russia Today’in Ukrayna’ya saldırılar düzenleyen Rus devleti tarafından finanse edilmesi ve bunun yanında birkaç faktörün daha yer almasını ileri sürdü. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Alınan kararlar Russia Today’in Rusya’nın Ukrayna üzerinde gerçekleştirdiği askeri operasyonlara ilişkin güncel olaylar ve söz konusu haber ajansının tarafsızlığına ilişkin devam eden 29 soruşturma nedeniyle alındı.”

“Russia Today sorumlu bir yayıncılık göstermiyor”

Yapılan açıklamada ayrıca kurumun izleyicilerin İngiltere’deki yayınların düzenlenmesinde duyduğu güvenin yanı sıra kamu güvenliğini sağlamanın da önemini ciddiye aldığını ancak mevcut durumlar göz önüne alındığında Russia Today’in sorumlu bir yayıncılık gösterdiği konusunda yeterince tatmin olunamadığı da belirtildi. Bu nedenle Russia Today’in yayın lisansının acilen yürürlükten kaldırıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)