İngiltere'den Facebook'a 645 milyon TL ceza

İngiliz denetim kuruluşu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, mevcut olarak süren bir incelemeyle ilgili kurallara uymaması sebebiyle Facebook'a 50,5 milyon sterlin (yaklaşık olarak 645 milyon TL) para cezası verdi.

DÜNYA 21.10.2021, 09:56
İngiltere'den Facebook'a 645 milyon TL ceza

İngiliz denetim kuruluşu Rekabet ve Piyasalar Otoritesinden gelen açıklamada, Giphy'yi satın almasına yönelik yürütülen soruşturma esnasında CMA’nın verdiği bir emri ihlal etmesi sebebiyle Facebook'un, 50,5 milyon sterlin (yaklaşık olarak 645 milyon TL) para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

“Gereklilikler yerine getirilmedi”

Yapılan açıklamada, CMA'nın satın almayla ilgili incelemesi sürerken Facebook'un, Giphy ile operasyonlarını entegre etmediği, CMA'yı süreç içerisinde düzenli olarak bilgilendirmesi gerektiği fakat bu gereklilikleri yerine getirmediği bildirildi. Öte yandan, çok sayıda uyarıya rağmen Facebook'un, gerekli bildirimlerde bulunmayı kabul etmediği, bu sebeple CMA'nın Facebook'un tutumunu "kasıtlı" bir şekilde değerlendirdiği ifade edildi.

Facebook, 2020’nin Mayıs ayında animasyon video ve görsel içerik üreticisi Giphy'i, 400 milyon dolar karşılığında almıştı. CMA'nın satış işlemiyle ilgili incelemesi sürüyor.

Yorumlar (0)