İngiltere'de ordu devreye giriyor

İngiltere'de hükümet, yakıt tedarik problemini çözmek için sınırlı sayıda askeri tanker sürücüsünün gerektiği durumda görevlendirmek üzere hazır vaziyette bekletileceğini açıkladı.

DÜNYA 28.09.2021, 01:38 28.09.2021, 16:49
İngiltere'de ordu devreye giriyor

İngiliz hükümeti yakıt tedarik zincirinde meydana gelen problemleri ve yakıt talebindeki artışları hafifletmeye yönelik ek tedbirler duyurdu.

Ordu devrede

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Kabine Ofisi tarafından gerçekleştirilen ortak açıklamada, İngiliz ordusundaki tanker sürücüsü askerlerin, gerektiği durumlarda en çok ihtiyaç duyulan yerlere yakıt sevkiyatı için hazır vaziyete getirileceği, askeri sürücülerin buna yönelik özel eğitime tabi tutulacağı ve sektör ile problemsiz bir şekilde çalışmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz Silahlı Kuvvetleri'nde görevli askerlerinin tedarik problemindeki baskıyı azaltmaya hazır durumda olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, araç sahiplerinin enerji firmalarının bazı istasyonlarını kapatacağını açıklamasının akabinde meydana gelen panik satın almalarının yavaşladığını, ek tedbir olarak ordudan tır sürücüsü açığını kapatmaya yönelik yardım talep ettiklerini belirtti.

Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng, askerlerin hazır hale getirilmesinin yakıt talebindeki ani yükselişlerin sebep olduğu baskıları hafifletmeye yardımcı olacağını ve geçici tedbir olarak tedarik zincirine ek kapasite sağlayacağını dile getirdi.

100 bin sürücü eksik

Ülkede enerji firması BP ve Tesco Alliance'ın, tır sürücüsü eksikliği sebebiyle ülkede 'çok az sayıda' petrol istasyonunu kapatacağını açıklamasının ardından akaryakıt istasyonları önünde uzun kuyruklar meydana gelmiş, bazı istasyonlarda yakıt kalmadığı gözlenmişti.

İngiltere'de mevcut nakliye aracı sürücüsü sayısının gereksinim duyulan rakamın 100 bin altında bulunduğu tahmin ediliyor.

Araştırmalara göre, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki düşüşün başlıca nedenleri; ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması, sürücülerin emekli olması, maaş bordrolarındaki bazı farklılıklar, sürücülerin sektör değiştirmesi, düşük maaş ve salgın şeklinde sıralanıyor. 





Yorumlar (0)