İngiltere'de erken seçime geçit yok!

İngiltere'de Avam Kamarası anlaşmasız Brexit'i önleyecek tasarıyı onayladı, İngiliz parlamentosu ise hükümetin erken seçim teklifini geri çevirdi.

DÜNYA 04.09.2019, 23:50
İngiltere'de erken seçime geçit yok!

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile bir Brexit anlaşmasına varamaması halinde, Brexit tarihini ertelemesini zorunlu kılan yasa tasarısına onay verdi.

Avam Kamarasında bu akşam yapılan oylamada anlaşmasız Brexit'in önüne geçmek için muhalefetin gündeme taşıdığı yasa tasarısı 299'a karşı 327 oyla kabul edildi.

Tasarıya göre İngiliz hükümeti 19 Ekim'e kadar AB ile Brexit anlaşması sağlayamazsa veya anlaşmasız ayrılık için parlamentonun onayını alamazsa, AB'den Brexit için 3 aylık erteleme istemek zorunda olacak.

Tasarı, AB'nin farklı tarih teklif etmesi halinde da bunu kabul veya ret yetkisinin İngiliz hükümetinde değil parlamentoda olmasını öngörüyor.

Erken seçim yok!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 15 Ekim'de erken genel seçime gidilmesini öngören teklifi parlamentoda geri çevrildi.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında yapılan oylamada Johnson'ın ülkeyi 15 Ekim'de erken seçime götürmeyi öngören teklifi 65 "hayır" oyuna karşı 298 "evet" oyu aldı ancak 650 üyeli parlamentodan geçmesi için gereken 3'te 2'lik çoğunluğu alamadı.

Yorumlar (0)