İngiltere'de bakteri 12 can aldı

İngiltere'nin doğu kıyısındaki Essex bölgesinde, nadir görülen bir bakteri sebebiyle 12 kişinin öldüğü belirtildi.

DÜNYA 25.06.2019, 18:43 25.06.2019, 19:04
İngiltere'de bakteri 12 can aldı

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nden (NHS) yapılan açıklamada, “Invasive Group A streptococcus” (iGAS) adlı bakterinin ülkenin doğu kıyısındaki Essex bölgesinde 12 kişinin ölümüne yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, hapşırma, öpüşme ve deri temasıyla bulaştığı aktarılan bakterinin, insanların boğazında ve derisinde herhangi bir semptoma yol açmadan uzun süre yaşadığı ifade edildi.

Bakterinin kaslara, kana veya akciğere ulaşması halinde ölümcül olduğu belirtilen açıklamada, ilki şubat ayında görülen bakteri vakasının mart ayında salgına dönüştüğü ve şimdiye kadar 32 kişide teşhis edildiği belirtildi.

Açıklamada, bakteriden etkilenenlerin çoğunluğunu kronik yaraları için tedavi gören yaşlıların oluşturduğu, fakat bakterinin bulaşma riskinin düşük olduğu kaydedildi.

Açıklamada, antibiyotik tedavisine erken başlanması durumda bakterinin etkili bir biçimde engellenmesinin mümkün olduğu işaret edildi.

Başkent Londra'nın kuzey doğusundaki Essex'de tedbir amacıyla yüzlerce kişiden örnekler alındığı ve antibiyotik tedavisine başlandığı belirtildi.

Yorumlar (0)