İngiliz basınından Türkiye'de tatil önerisi: "1 haftalık tatil 434 sterlin"

Türkiye'nin güney sahillerinde tatil yapmak isteyen İngiliz turistler için sunulan alternatifler dikkat çekiyor. 

DÜNYA 23.07.2022, 16:26
İngiliz basınından Türkiye'de tatil önerisi: "1 haftalık tatil 434 sterlin"

Türkiye, bu yaz mevsiminde de İngiliz turistlerin uğrak tatil noktası oluyor. 

500 sterlinin altında 7 günlük tatil

Hava sıcaklığının özellikle yüksek değerlerde seyrettiği Akdeniz ve Ege sahilleri, İngiliz turistler için vazgeçilmez lokasyonlar olarak değerlendiriliyor.

İngiliz basını Türkiye’yi tavsiye etti

İngiltere’nin önemli gazetelerinden biri olan Sun gazetesi, "Her şey dahil Türkiye tatilleri, eylülde kişi başına 500 sterlinin altına düşüyor" başlığıyla bir haber paylaştı.

Bodrum'da 5 yıldızlı bir otelde 7 gecelik tatilin kişi başına 400 sterline kadar düşeceğini aktardı.

Hangi otel, kaç sterlin?

Bu tatil paketinin, Londra'dan uçuşları da kapsadığı ancak transfer ve bagajlar için ödeme yapılmasını da içerdiği belirtildi.

Benzer biçimde ek ödemeler gerektirebilecek her şey dahil olmak üzere 7 gecelik tatillerin kişi başı fiyatları şu şekilde sıralandı:

"Dalaman'da, 21 Eylül'de başlamak üzere 4 yıldızlı otel 434 sterlin; Side'nin haricinde Alanya'nın iki farklı yerinde 5 yıldızlı oteller 445, 468 ve 489 sterlin; Dalaman ve Bodrum’da 3 yıldızlı otel de 492 ve 496 sterlin."

Türkiye'de İngilizlere tatil seçeneği

Times gazetesi ise "Avrupa'nın en değerli tatil destinasyonları açıklandı" başlığıyla paylaştığı haberinde Türkiye'den söz etti. Söz konusu haberde, "Bu sene tatilciler için çok iyi haber yok fakat Bulgaristan ve Türkiye'ye gidenlerin en azından tebessüm edecek durumları var." sözlerine yer verildi.

Avrupa'nın en değerli destinasyonu

Bulgaristan ve Türkiye’deki popüler tatil köylerinin, İngilizler için Avrupa'nın en değerli destinasyonları olduğu aktarıldı.

Marmaris'te dondurma ve güneş kremi dahil 12 tatil harcamasının maliyetinin, 86 sterlin olduğuna yönelik tahminlere yer verildi.

Yorumlar (0)