Dün imzalar atılmıştı… Rusya, Ukrayna’yı vurdu

Ukrayna ordusu, dün İstanbul’da imzalanan tahıl koridoru anlaşması sonrası bugün Rus güçlerinin Odessa’daki bir limanı vurduğunu açıkladı. 

DÜNYA 23.07.2022, 16:41
Dün imzalar atılmıştı… Rusya, Ukrayna’yı vurdu

Tahıl koridoru için atılan imzaların ardından kısa süre içinde Odessa’ya yapılan yeni saldırı, iki ülke arasındaki gerginliği bir kez daha arttırdı. Limanın vurulması sonrası bir açıklama paylaşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Saldırıyı kınıyoruz. Bölgedeki çatışmaların bir an önce son bulması için girişimlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

2 füze atıldı

Saldırıyla ilgili Ukrayna birimlerinden yapılan açıklamada ise, “Rus güçleri, ‘Kalibr’ seyir füzeleri ile Odessa’da bulunan ticaret limanını vurdu. Limana toplam 2 füze atıldı. Bölge altyapısı ağır hasar gördü” denildi. 

“Bu saldırı, Rusya’nın ne kadar umursamaz olduğunu hepimize gösteriyor”

Rusya’nın saldırgan tutumunu sürdürdüğünü dile getiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, “İstanbul’da atılan imzalar hala tazeliğini korurken, Rus güçleri bu anlaşmayı saatler sonra ihlal etti. Tahıl koridoru anlaşmanın üzerinden 24 saat dahi geçmeden Odessa’ya yapılan bu saldırı, Rusya’nın ne kadar umursamaz olduğunu hepimize gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

“Anlaşmayı tehlikeye sokan bu tür saldırılar, dünya genelindeki gıda krizini artırabilir”

Tahıl koridoru anlaşmasının büyük bir tehdit altında olduğunu vurgulayan Nikolenko, “Türkiye ve Birleşmiş Milletler, İstanbul’da sağlanan mutabakata uyma konusunda Rusya’ya gerekli uyarıları yapmalı. Anlaşmayı tehlikeye sokan bu tür saldırılar, dünya genelindeki gıda krizini artırabilir. Bunun da tek sorumlusu Rusya olacaktır” dedi. 

Yorumlar (0)