İktidar partisi milletvekili, rakip partiye geçen eşine boşanma davası açtı!

Hindistan'ın Bişnupur şehrinde, iktidardaki aşırı dinci Hindu Bharatiya Janata Partisi'ne (BJP) mensup bir milletvekili, muhalefette bulunan Trinamool Kongre Partisi'ne geçiş yapan eşine boşanma davası açtı.

DÜNYA 23.12.2020, 17:40
İktidar partisi milletvekili, rakip partiye geçen eşine boşanma davası açtı!

Saimutra Khan adlı milletvekili, gözyaşları içinde eşi Sujata Khan'ın 'falcı insanlara inanarak, 10 yıllık ilişkilerini ve 5 yıllık evliliklerini politikaya kurban verdiğini' iddia etti.

Sujata Khan, geçtiğimiz pazartesi günü basın mensuplarının karşısına geçerek, "Bugün siyaset hakkında konuşacağım. Özel yaşamımı konuşmak istemiyorum. Bugün bir karara vardım ve Trinamool Kongre Partisi'ne katılacağım. Umut ediyorum ki kocam da bir gün partimize katılır." ifadelerini kullandı.

Saimutra Khan, söz konusu açıklamadan birkaç dakika sonra objektiflerin karşısına geçerek, eşini 'siyasi saflıkla' suçladı ve eşinin politikadaki kariyerine falcıların önerilerine göre şekil verdiğini savundu.

"Sujata, üzgünüm"

"Kendisine çok şey borçluyum. Borçlu olmayı da sürdüreceğim. Evimde hapis yatıyorken, Bişnupur'a adım dahi atamazken; seçim kampanyama kendisi önderlik etti. Fakat yalnız değildi. Ona eşlik eden binlerce BJP'li taraftar da vardı. Ayrıca, Başbakan Narendra Modi de sırf benim için kampanyaya yardım etti."

Khan, basın mensuplarının karşısında eşine boşanma davası açacağını kaydederek, "Maalesef Sujata, mensubu olduğum parti, aile mensuplarının siyasete girmesine karşı çıkıyor. Bu kararınla her şeyi bitirdin." dedi ve boşanmak istediği eşinden bundan sonra soyadını kullanmamasını talep etti.

İkisi de gözyaşlarına boğuldu

Saimutra Khan'ın önceki yıllarda da iki defa parti değiştirdiği aktarılıyor.

Sujata Khan gözyaşlarına boğularak, kararının ailesine darbe vurmasına karşın, yeni partisinin mensubu olmaktan dolayı heyecan duyduğunu dile getirdi ve "7 gün 24 saat boyunca BJP için mücadele ettim. Bişnupur'da BJP için en ücra noktalara kadar gittim. Kadın olmak ve düşük bir sınıfa ait olmak hiç kolay değil. Hemen her gün tehditler alıyordum. Fakat eşim için mücadelemi sürdürdüm." dedi.

Yorumlar (0)