İklim krizi "yangınla" protesto edildi!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke liderlerinin zirve yapacakları binada çevrecilerin, yangın görünümlü protesto gerçekleştirdikleri görüldü. 

DÜNYA 12.12.2019, 16:42
İklim krizi "yangınla" protesto edildi!

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesi çevre örgütü Greenpeace üyesi bir grup tarafından protesto düzenlendi. 

Göstericiler, sabah erken saatlerde kamyonla Avrupa Birliği Konseyi binası önüne geldi. Binaya hızlıca tırmanan dağcı ekipmanlı yaklaşık 60 kişilik grubun, binanın iki cephesine dev posterler astığı görüldü. 

Konsey binasının yandığı görüntüsünü veren ve üç boyutlu olarak hazırlanmış posterlerin asıldığı fark edildi. 

Duman makinesi kurdular

Protestocular, duman makinesi kurarak binanın yandığı algısına yol açtı. Binaya asılan posterlerin üzerinde "Greenpeace ile "İklim Acil Durumu" yazılarına yer verildi. 

Trafiğin yoğun olduğu yolda protestolar, bazı sürücülerin paniğe kapılmasına neden oldu.

Polis ve itfaiye ekipleri bölgeye gönderilirken, bina üzerinde helikopterlerin devriye uçuşu düzenledikleri görüldü. 

Küresel ısınma ile mücadeleye yönelik politikalara öncelik talebi

Renkli afişler taşıyan ve çevreye ilişkin sloganlar atan protestocular, iklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadeleye yönelik politikalara öncelik verilmesini istedi. 

Polis ekipleri tarafından izinsiz gösteriye müdahale edildi. Belçika polisi, binanın dış cephesine tırmanarak protestocuları gözaltına aldı.

Söz konusu protestonun, gündeminde iklim ve çevre konularının da yer aldığı Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesi yapılması dikkatlerden kaçmadı. 

Yorumlar (0)