Tayvan'dan Hong Kong eylemlerine destek!

Tayvan, istenmesi üzerine Hong Konglulara yardım edebileceğini açıkladı.

DÜNYA 12.12.2019, 16:49
Tayvan'dan Hong Kong eylemlerine destek!

Tayvan hükümeti, Perşembe günü Hong Konglu bir öğrenci delegasyonuyla görüşmesinden sonra Hong Kongluların Tayvan adasına sığınması durumunda kendilerine yardım edileceğini açıkladı.

Kanun olmasa da destek verilecek

Çin'in kendi toprağı olarak kabul ettiği Tayvan'da, 6 aydır devam eden Hong Kong protestoları gündemden düşmüyor. Tayvan hükümeti, Hong Kongluların demokrasi özgürlük için verdikleri mücadeleyi desteklediğini açıklamıştı. Henüz Hong Kong'dan Tayvan'a sığınarak iltica talebinde bulunanların durumunu belirleyen bir kanun olmasa da Tayvan, güvenliği ve özgürlüğü tehdit edilen Hong Kong vatandaşlarına yardım edeceğini bildirdi.

"Gerekli yardım" yapılacak

Tayvan'ın Anakara İşleri Konseyi Başkan Yardımcısı Chui Chui-cheng, toplantı sonrasında Hong Kong'dan gelen bir öğrenci delegasyonuyla buluştuğunu açıkladı. Chui, basın mensuplarına "Buraya gelen öğrencilerin Tayvan'a sığınmak durumunda kalabilecek Hong Konglular için endişe duyduklarını biliyoruz. Hong Konglularla gerekli temaslara geçeceğiz" diyerek "gereken yardımın" yapılacağını belirtti.

Hong Konglu öğrenciler endişeli

Image result for keith fong
Hong Konglu öğrenci lideri Fong

Hong Konglu öğrenciler arasında önde gelen bir figür olan Keith Fong, geçtiğimiz hafta sonu Tayvan'ın sadece sözde bir destek verdiğini, gerçekten bir yardım eli uzatmak için gereken kanunları çıkarmadığını söyleyerek Tayvan'ı eleştirmişti.

Fong fikir değiştirdi

Salı günü yeniden bir açıklama yapan Fong, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada niyetinin Tayvan hükümetini eleştirmek olmadığını ve Tayvan'ın Hong Kong eylemlerine gösterdiği ilgi için her zaman müteşekkir olduğunu belirtti. Fong, "Hong Kong ve Tayvan halkı Çin Komünist Partisi'nden kurtulmak için savaşıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)