İki ülke arasında büyük kriz

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, İran'ın nükleer programına karşı İsrail'in 'harekete geçmesine' sebep olabilecek 'olumsuz gelişmeler' olduğunu ifade etti.

DÜNYA 23.05.2023, 20:07
İki ülke arasında büyük kriz

İsrail basınında yer alan habere göre, Herzliya'daki Reichman Üniversitesi Strateji ve Politika Enstitüsünde gerçekleştirilen bir konferansta konuşma yapan Herzi Halevi, “İran, uranyum zenginleştirme hususunda her zamankinden çok daha fazla ilerledi. Nükleer kapasiteye doğru giden yolun diğer yönlerini de çok yakından inceliyoruz. Ayrıntılara değinmeden söylüyorum; ufukta, İran'a karşı harekete geçmemize yol açabilecek olumsuz gelişmeler mevcut." dedi.

Bölgesel bakımdan, etraflarındaki her hususta İran’ın dahlinin olduğunu öne süren İsrail Genelkurmay Başkanı, "Karşılaştığımız her düşman, bu ya da şu şekilde İran'a ait parmak izi taşıyor. İran'ı vurabilme kabiliyetimiz var. İran'ın etrafımızda inşa etmeye çabaladıklarına karşı kayıtsız değiliz ve onların da bizim çizdiğimiz çizgiye kayıtsız kalmaları zor.” diye konuştu.



"Sivil ticari gemileri askeri gemilere çeviriyorlar"


Dün (22 Mayıs) aynı konferansta konuşma yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İran'ın, sivil gemileri 'yüzen terör üslerine' dönüştürdüğünü iddia etmişti. 

Bakan Gallant, "İran sivil ticari gemileri askeri gemilere çeviriyor. Füzeler, İHA'lar (insansız hava aracı), ileri istihbarat ve saldırı sistemleri dahil her çeşit silahı taşımak üzere tasarımı yapılan bu gemiler, onlarca, zaman zaman yüz binlerce tona ulaşabiliyor. İran böylece, bahse konu gemileri İran hudutlarından uzak noktalarda terör üssü haline getirmeyi amaçlıyor." sözlerini sarf etmişti. 


(Gallant)

Yorumlar (0)