Hollanda Başbakanı Rutte: Fakirleşeceğiz!

Enflasyon rakamlarının endişe verici olduğunu söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Dürüst olalım, günden güne fakirleşiyoruz." dedi.

DÜNYA 02.04.2022, 00:20 03.04.2022, 11:20 Hakan Öksüz
Hollanda Başbakanı Rutte: Fakirleşeceğiz!

Küresel çapta artan enflasyon, işsizlik ve pahalılığı da beraberinde getiriyor. Yüksek enflasyon rakamlarından muzdarip olan ülkelerden biri de Avrupa'nın güçlü ekonomisi Hollanda oldu. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, artan enflasyon rakamları karşısında endişe etmenin normal olduğunu söyledi.

"Bu konuda dürüst olalım, maalesef..."

Enflasyon artışının endişe verici olduğunu belirten Mark Rutte, bu durumun tüm ülkeyi fakirliğe sürükleyeceğini ifade etti. "Bu konuda dürüst olalım, günden güne fakirleşiyoruz." diyen Rutte, bu şekilde gidilmesi durumunda gelecek dönemde bu fakirleşmenin artacağını kaydetti. Artan enflasyon oranlarının bütün ülke tarafından keskin şekilde hissedileceğini kaydeden Mark Rutte, "Herkes, cüzdanını daha akıllı şekilde kullanmalı." dedi.

"Bu sorunların hepsini çözemeyiz"

Hollanda Başbakanı, "Dürüst olmaktan başka çaremiz yok. Mart ayı enflasyon rakamı 11,9 oldu. Bu gayet endişe verici. Bunu 'müthiş derecede yüksek' olarak sınıflandırabiliriz. Bu yüksek enflasyon rakamlarına sebebiyet veren etkenlerden biri de Ukrayna-Rusya savaşı. Avrupa'nın hemen yanıbaşındaki bu savaş, enerji fiyatlarını ciddi derecede etkiledi. Enflasyon korkunç bir hızla yükseliyor. Hükümet, bu sorunların hepsini çözemez. Bu dürüst mesajı Hollanda'ya vermeliyim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)