S&P, Türkiye'nin kredi notunu belirledi!

Standard & Poor's (S&P), Türkiye ekonomisine dair değerlendirmesini yaptı ve notunu verdi. Detaylar haberde...

EKONOMİ 02.04.2022, 00:52 03.04.2022, 11:20 Hakan Öksüz
S&P, Türkiye'nin kredi notunu belirledi!

Son aylarda Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi, ürün fiyatlarının artmasına neden oldu. Ekonomik koşulların kötüleşmesi, yerli yatırımcıların ciddi zararlara uğramasına neden oldu. Yatırımcılar, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verecekleri notu beklemeye başladı.

Döviz cinsinden kredi notu: B+

Standard & Poor's (S&P) adlı kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye ekonomisi ile ilgili görüşünü açıkladı. Türkiye'nin kredi notunu "B+"  olarak açıkladı. Bunun "uzun vadeli döviz cinsinden kredi notu" olduğu kaydedildi. 

Kredi notu görünümü: negatif

Öte yandan Türkiye'nin kredi notu görünümünün "negatif" olduğu belirtildi. Türkiye'nin ekonomisinde bu yıl beklenen büyüme oranının 2,4 olduğu ifade edilirken, 2023 yılındaki tahmini büyüme oranının 2,9 olduğuna işaret edildi.

TCMB döviz rezervleri güçlendi

Yapılan açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın, küresel çapta olduğu gibi Türkiye'de de gıda ve enerji fiyatları üzerinde etkili olacağı kaydedildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) döviz rezervlerinin daha güçlü hale geldiği aktarıldı. Türkiye'nin para politikasının daha öngörülebilir olmasıyla birlikte görünümün "negatif" değil, "durağan" şeklinde değiştirilebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)