Hindistan Başbakanı Modi: Savaşın henüz ortasındayız

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, vatandaşlara bir ay süren sokağa çıkma yasağına rağmen devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle, ülke çapındaki kilitlenmeye sıkı sıkıya uymaları ve sosyal mesafe normlarını sürdürmeleri çağrısında bulundu.

DÜNYA 26.04.2020, 11:29
Hindistan Başbakanı Modi: Savaşın henüz ortasındayız

Hindistan Başbakanı Modi, katıldığı bir radyo programında, ülkenin bir "savaşın" ortasında olduğunu ve yüz milyonlarca vatandaşın mücadeleyi sürdürmesi ve salgının yayılmasının tamamen kontrol altına alındığına inanmaması gerektiğini söyledi.

Uyarılarını yineleyen Modi, "Şehrimizde, köyümüzde, sokaklarımızda, ofisimizde, koronavirüsün henüz ulaşmadığını ve bu yüzden bundan sonra da ulaşmayacağını düşünüp aşırı bir güvene kapılmamalıyız" dedi.

Modi, "fiziksel mesafenin, yüzü bir örtü veya maske ile kapatarak ellerimizi tekrar tekrar yıkamak bu hastalıkla savaşmak için en büyük ilaç" şeklinde konuştu. Ancak 25 Mart'ta 1,3 milyar insanı etkileyen bir sokağa çıkma yasağı kararı ilan edildiğinden beri dünyanın en büyük kilitlenmesi Covid-19'un yayılmasını azaltamadı ve ülkede test sayısı artırıldığında vaka sayıları da paralel biçimde artış gösterdi.

Yüksek nüfus, kötü sanitasyon, yüksek iç göç

Hindistan'ın yüksek nüfus yoğunluğu, kötü sanitasyon altyapısı ve yüksek iç göç oranları virüsün yayılmasını hızlandırdı.

Küçük işletmeler açıldı

Hindistan, dün, personel sayısının yarı yarıya azaltılması ve "çalışma saatleri içerisinde" maske ve eldiven giyme zorunluluğuna uyulması halinde yerleşim alanlarındaki küçük işletmelerin yeniden açılmasına izin verdi.

Ülkede şu ana dek açıklanan resmî verilere göre 26 bin 496 Covid-19 vakası bulunurken salgın sebebiyle 825 can kaybı gerçekleşti.

Yorumlar (0)