Hillary Clinton: Senato'yu Biden ile geri alacağız!

Hillary Clinton, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yakın zamanda gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerini Joe Biden'ın kazanacağını belirterek, Demokratların Senato'yu geri alacağını ifade etti. 

DÜNYA 26.10.2020, 14:55 26.10.2020, 15:02
Hillary Clinton: Senato'yu Biden ile geri alacağız!

 Hillary Clinton, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2016 senesinde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini Donald Trump'a karşı kaybetmişti. 

Donald Trump Seçiciler Kurulu'nda 304'e 227 üstünlük sağlamış, anketlerde Hillary Clinton'ın önde olması nedeniyle söz konusu sonuçlar şaşırtmıştı. 

Hillary Clinton, hem kaybettiği seçimlere hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Seçimleri kazanacaktım"

New York Times'a konuşan Hillary Clinton, 2016 senesinde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerini kesinlikle kazanacaklarını düşündüklerini, diğer herkesin de bu konuda hemfikir olduğunu söyledi. 

"Rusya'nın müdahale ettiğini biliyoruz"

Hillary Clinton, adaylığı sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, Rusya'nın söz konusu seçimlere müdahalede bulunduğunu ancak bu konuda kimseyi inandıramadıklarını ifade etti. 

"Joe Biden galip gelecek"

3 Kasım'daki başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirme yapan Hillary Clinton, Joe Biden'ın galip gelme ihtimalinin daha fazla olduğunu çünkü verilerin bu yönde olduğunu belirtti. 

"Facebook insanları manipüle etmeye çalışıyor"

Hillary Clinton, 2016 senesindeki başkanlık seçimlerinde Facebook'un ihmalkâr biçimde hareket ettiğini ileri sürerek, sosyal medya platformunun doğruluk standartlarına sahip olmadığını söyledi. 

Facebook'ta yapılan paylaşımlar ile insanların Joe Biden'a yönelik fikirlerinin etkilenmesi için çaba harcandığını kaydeden Hillary Clinton, vatandaşların artık bu konuda daha bilinçli olduklarını ve rahat bir şekilde manipüle edileceklerini düşünmediğini ifade etti. 

"Trump bu kez zafer kazanamayacak"

Hillary Clinton, bu kez Donald Trump'ın seçimleri kaybedeceğini ileri sürdü.

Senato'nun Demokratlar tarafından geri alınacağını belirten Hillary Clinton, hiç kimsenin artık Donald Trump'ın zafer kazanacağına yönelik inancının kalmadığını iddia etti. 

Yorumlar (0)