Paşinyan bu gece rüyasında "Türk imparatorluğu" görecek!

Türkiye, özellikle Azerbaycan-Ermenistan savaşı ile önemi daha net anlaşılan "Türk devletleri ile ikili ilişkiler" konusunda çalışmalarına hız verdi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ'nün Asyadaki üssü olarak bilinen Kazakistan’a gitti.

GÜNDEM 26.10.2020, 15:03 26.10.2020, 15:16
Paşinyan bu gece rüyasında "Türk imparatorluğu" görecek!

Resmî ziyaret çerçevesinde Kazakistan'da temaslarını sürdüren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kazakistan Savunma Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmenin ardından başkent Nur Sultan'da Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beybut Atakulov ile bir görüşme yaptı.

Baş başa görüşmeden sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık eden Hulusi Akar, Türk devletine yakışır şekilde gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki "ortak kültüre" vurgu yapan Hulusi Akar, bir Türk yurdu olarak kendini evinde hissettiğini belirterek, iki ülke cumhurbaşkanlarının aralarındaki dostluğun herkes tarafından bilindiğini, iki liderin açtığı yolda kendilerinin de ilerleyip Türkiye ve Kazakistan'ın, iki ülkenin silahlı kuvvetleri ve milletleri için gerekli çalışmaları yapması gerektiğini, bu konulardaki çalışmaların sadece Türkiye ve Kazakistan'a değil, bölge barış ve istikrarına da çok ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beybut Atakulov ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinden hemen sonra Kazakistan'ın yardımına koşan ilk ülkenin Türkiye olduğununun altını çizdi.

"Türk halkına şükranlarımızı arz ediyoruz" diyen Beybut Atakulov, Türkiye'nin yaptığı iyilikleri hiçbir zaman unutmayacaklarını bildirdi.

Bunun üzerine Bakan Hulusi Akar da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisindeki yardımlaşmanın sadece bir sembol olduğunu, Kazakistan ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu, iki ülke arasında iş birliğinin yükselen bir tempoda sürmesinden yana olduklarını dile getirdi.

Hulusi Akar ile Beybut Atakulov'un yaptığı açıklamalardan sonra görüşme basına kapalı olarak sürdü.

FETÖ okulları

Kazakistan'ın Türkiye açısından bir diğer önemli yönü ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Asya'da en güçlü yapılandığı ülke olması. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ okulları ile ilgili ricasını "absürt" diyerek dönemin Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından geri çevrilen Kırgızistan'da bile 12 FETÖ okulu bulunuyor. FETÖ okullarının Türkmenistan'da 20, Tacikistan'da 13 olduğu biliniyor. Kazakistan'da ise bu sayı 1'i üniversite olmak üzere 33.

Aynı zamanda -Türkiye ve Azerbaycan dışında- Türk Konseyi'nin üyeleri olan Kazakistan ve Kırgızistan'da hiçbir yerden yardım almadan ayakta durabilen FETÖ okulları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz 2016 işgal girişiminden sonra Türkiye'yi ilk ziyaret eden dönemin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e FETÖ ve okulları hakkında bilgi vermiş ve Maarif Vakfı ile Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışma yapacağını açıklamıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı için Kazakistan'a giden TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmüş ve FETÖ okullarının devri konusunu gündeme getirmişti.

FETÖ okullarının devri ile ilgili henüz tam bir neticeye ulaşılmamış olmasının Nur Sultan yönetiminden mi, Ankara'dan mı yoksa Maariv Vakfı'ndan mı kaynaklandığı bilinmiyor.

Paşinyan'ın korkusu!

Azerbaycan ordusu karşısında ağzı burnu dağılan ordusunu bir türlü toparlamayı beceremeyen ve beceriksizliğini gizlemek için sıkça "Türkiye müdahalesi" yalanına sarılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisine Batı'dan uzatılan tüm mikrofonlara "Türkiye Türk imparatorluğu kurmak istiyor" iftirasını atıyor.

Batı'ya gidip "Türkiye Viyana'ya dayanacak", Rusya'ya gidip "Türkiye Güney Kafkasya'ya girecek" diyen Paşinyan'ın son günlerde en çok kullandığı kavramın "Türk imparatorluğu" olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)