Hamas'tan 'infaz' tehdidi

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'i, abluka altında olan Gazze'de uyarı yapmadan hedef aldığı her ev için ellerindeki İsrailli bir rehineyi infaz etmekle tehdit etti.

DÜNYA 09.10.2023, 22:42
Hamas'tan 'infaz' tehdidi

Hamas tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Ubeyde, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarda 'sivil yerleşim noktalarını faşist ve barbarca vurduğunu' kaydetti.

İsrail'in Gazze'de 'yaşlı, çocuk ve kadın ayırmadan konutları sivillerin başına yıktığına' işaret eden Ubeyde, 'ahlak ve insanlıktan anlamayan düşmana anladığı dilden konuşacaklarını' dile getirdi. 

Ebu Ubeyde, şöyle konuştu:

"Buna karşı biz de bu saat itibarıyla, konutlarında güvende olan halkımıza karşı uyarı yapılmaksızın düzenlenen her saldırı karşısında düşmanın elimizdeki sivil rehinelerden birini öldüreceğiz. Bunu da görselleriyle birlikte yayımlayacağız. Bunu buradan ifade ediyoruz ki dünyanın gözü önünde sorumluluğu siyonistlere yükleyelim. Top artık onların elindedir."



Ne olmuştu?

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik olarak 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Bahse konu gruplar daha sonra buradan İsrail'deki yerleşim yerlerine giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze'ye saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)