Güvenlik zirvesine İsrail de katılacak

ABD önderliğinde Körfez ülkelerinden Bahreyn'de düzenlenecek deniz güvenliği zirvesine İsrail'den de bir heyetin katılacağı bildirildi.

DÜNYA 20.10.2019, 10:30
Güvenlik zirvesine İsrail de katılacak

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonunun haberine göre, bugün ve yarın gerçekleşecek olan Bahreyn'in başkenti Manama'daki deniz güvenliği konferansına İsrail'den de resmî bir heyet katılacak. Kanalın adlarını açıklamadığı diplomatlara dayandırdığı haberde, Bahreyn ve İsrail'in diplomatik ilişkileri olmadığı hatırlatılarak Tel Aviv yönetimini temsilen resmî bir heyetin Manama'daki zirveye iştirak etmesinin önemli olduğu vurgulandı. Habere göre, iki gün sürecek görüşmelerin ana başlıklarından biri "Umman Körfezi'ndeki İran tehdidi" olacak.

 

Polonya'nın başkenti Varşova'da şubat ayında yapılan ve İsrail ile birçok Arap ülkesini aynı masada buluşturan "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı konferansın devamı olduğu dile getirilen zirveye İsrail'in yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman ve Kuveyt'in de katılacağı belirtiliyor. 

İsrail Dışişleri haberi yalanlamadı

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada haber yalanlanmadı ve zirvenin "Varşova sürecinin devamı" olduğu belirtildi. Aralarında diplomatik ilişki olmamasına karşın Körfez ülkeleri ile İsrail'in son yıllarda yakınlaşması dikkati çekiyor.  
 

Yorumlar (0)