Güney Amerika kıtasında ilk Covid-19 vakası

Seyahat ettiği İtalya'dan dönen bir Brezilya vatandaşı, Güney Amerika kıtasının genelinde karşılaşılan ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası oldu.

DÜNYA 26.02.2020, 14:34
Güney Amerika kıtasında ilk Covid-19 vakası

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası tespit edildi.

Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının görüldüğü İtalya'nın Lombardiya bölgesine 9-21 Şubat'ta iş için seyahat eden, Sao Paulo kentinde yaşayan 61 yaşındaki Brezilyalı bir iş adamının, hastalık şüphesiyle dün hastaneye başvurduğu bildirildi.

Yapılan testler sonucu 61 yaşındaki iş adamının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) taşıdığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, hastanın yolculuk sırasında, Brezilya'ya döndüğü sürede ve hastaneyi ziyaretinde temas kurduğu kişilerin araştırıldığı ifade edildi.

61 yaşındaki hasta, Brezilya'da ve Güney Amerika kıtasının genelinde karşılaşılan ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs vakası olarak kayıtlara geçti.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19), şu ana kadar 8 bölge ve bir özerk eyalette 322 kişide görüldü. En çok Covid-19 vakası, 240 hastayla Milano şehrinin merkezi olduğu Lombardiya Bölgesi'nde rastlandı.

Yorumlar (0)