Fenerbahçe ve Eczacıbaşı başvurdu: Maçları erteleyin!

Fenerbahçe ve Eczacıbaşı VitrA, İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) başvuruda bulunarak maçların ertelenmesini talep etti. 

SPOR 26.02.2020, 14:41
Fenerbahçe ve Eczacıbaşı başvurdu: Maçları erteleyin!

Fenerbahçe ve Eczacıbaşı VitrA, CEV Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final eşleşmelerinde İtalyan rakiplerle mücadele edecek. 

Fakat iki kulüp de İtalya'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızla yayılması nedeniyle maçların ertelenmesi için başvuru yaptı. 

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) gönderdiği yazıda, salgına ilişkin kaygılarının olduğunu belirterek, alınacak olan tedbirleri sordu. 

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Fenerbahçe'ye konuyu yakından izlediklerini aktarırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve İtalya Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını bildirdi. 

Kısa süre içerisinde değerlendirme yapılacağını kaydeden Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), maçların ertelenmesi ya da başka ülkede oynanması yönünde karar alabilir.
 
Fenerbahçe, İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara ile 5 Mart günü kendi sahasında, 11 Mart günü ise deplasmanda karşılaşacak.

"Şu andaki durumda ne gitmek istiyoruz ne de buraya gelmelerini istiyoruz"

Eczacıbaşı VitrA, Savino Del Bene Scandicci ile ilk 4 Mart günü İtalya’da, 11 Mart günü ise İstanbul’da karşılaşacak. 

Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Uyar, salgın nedeniyle kaygılı olduklarını ve  Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) başvurduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile başvuruda bulunduk. CEV, cumartesi günü Viyana’da bir toplantı yapacak ve başvuruları değerlendirecek. İki takımın da maçları virüsün en yoğun olduğu bölgeler olan Lombardia ve Toscana’da. Talebimiz karşılaşmaların ertelenmesi yönünde. Yarı final maçları ile final maçı arasında 35-40 günlük bir süre var. Bu süre zarfında çeyrek final karşılaşmalarını ileri bir tarihe atarak, yarı final maçlarını da daha sonra oynatabilirler. Şu andaki durumda ne gitmek istiyoruz ne de buraya gelmelerini istiyoruz."

Yorumlar (0)