Güney Afrika'da salgın dijital olarak önlenebilir!

Güney Afrika, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek amacıyla "virüs taşıyanların coğrafi konumlarını kullanan bir izleme programı" geliştirdi.

DÜNYA 03.04.2020, 15:40
Güney Afrika'da salgın dijital olarak önlenebilir!

Güney Afrika'da Telkom operatörü, Sağlık Bakanlığı ve özel bir teknoloji şirketinin birlikte geliştirdiği program ile Covid-19 enfekte olan kişilerin lokasyonları kullanılarak bu kişiler ile kimlerin temas ettiği öğrenilecek ve potansiyel vakalar tespit edilecek.

Telkom’dan yapılan açıklamada, izlemenin mobil cihazlardaki coğrafi bilgi sistemi (GIS) kullanılarak yapılacağı kaydedildi. Söz konusu veriler 1500 el aygıtına aktarılarak sahadaki sağlık çalışanlarına destek sağlanacak.

Afrika kıtasında 1.463 enfekte ile en fazla vakanın görüldüğü Güney Afrika’da, yaklaşık 10 bin sağlık çalışanının evleri dolaşarak sağlık taraması yapacağı ifade ediliyor.

Daha önce Çin ve Güney Kore gibi ülkelerde kullanılan takip sistemi, kişisel bilgileri kullandığı için eleştirilmişti. Bugün, Google da konum takip sisteminin hükümetlerle paylaşıldığını kaydedip böylece potansiyel vakaların önüne geçmenin mümkün olabileceğini söylemişti.

Yorumlar (0)