Guaido'nun ofisine baskın!

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Amerika destekli muhalif lider Juan Guaido'nun ofisine baskın yapıldı.

DÜNYA 22.01.2020, 08:59
Guaido'nun ofisine baskın!

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun Caracas'taki ofisine SEBIN (Bolivarcı Ulusal İstihbarat Servisi) tarafından baskın düzenlendiği belirtildi.

Venezuela basınında yer alan haberlere göre, Venezuela'dan çıkış yasağı olmasına rağmen önce Kolombiya'ya sonra da Avrupa'ya giden muhalif lider Juan Guaido'nun başkent Caracas'ın El Rosal bölgesinde bulunan ofisinde Bolivarcı Ulusal İstihbarat Servisi (SEBIN) mensupları tarafından arama yapıldı.

Guaido'nun eşi Fabiana Rosales duyurdu

Baskını Twitter hesabından duyuran muhalif lider Juan Guaido'nun eşi Fabiana Rosales, "El Rosal bölgesindeki Zurich kulesinde bulunan ofislerimize 40'tan fazla Bolivarcı Ulusal İstihbarat Servisi (SEBIN) mensubu ve Özel Harekat Kuvvetleri (FAES) mensubu tarafından zorla girildiğini duyuruyoruz." dedi.

Guaido: Korkak diktatörlük!

Muhalif lider Juan Guaido da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Korkak diktatörlük! Ben dışarıda, Venezuelalılar olarak yaşadığımız trajedinin üstesinden gelmek için destek bulurken, milletvekili Leon İsmael'i kaçırıyorlar ve ofisimizi basıyorlar. Dünya bizi karşılıyor ve destekliyor." ifadelerini kullandı.

Guaido yasağı ikinci kez delmişti

Önceki gün, muhalif lider Juan Guaido'nun Davos Zirvesi'ne katılmak için İsviçre'ye gideceği ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir görüşeceği açıklanmıştı.

Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesinin, birçok suçlamadan hakkında ülke dışına çıkma yasağı getirdiği muhalif lider Juan Guaido, dün Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı'na katılmak üzere Venezuela'dan ayrılarak yurt dışına çıkış yasağını ikinci kez delmişti.

Konser, yasağı ilk delişi

Muhalif lider Juan Guaido, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin yolladığı "insani yardımların" Venezuela'ya sokulması girişimi öncesinde, Kolombiya'da 22 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen konser için de Venezuela'dan çıkmış ve böylelikle yurt dışına çıkış yasağını ilk kez delmişti.

Kolombiya'ya askerlerin yardımı ile geçtiğini öne süren muhalif lider Juan Guaido'nun, sınırda yasa dışı faaliyetler gösteren Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı sağcı paramiliterlerle çekilmiş fotoğrafları ise Eylül 2019 tarihinde sosyal medyada gündem olmuştu.

Yorumlar (0)