Gösteriler sürüyor: Halka senatörlerden destek geldi!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da genel grev protestoları kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi. Bir grup senatörün, hükümet karşıtı sloganlar atan gruba destek verdiği görüldü. 

DÜNYA 17.12.2019, 09:29 17.12.2019, 09:33
Gösteriler sürüyor: Halka senatörlerden destek geldi!

Kolombiya'da hükümet karşıtı protestolar yaklaşık bir aydır sürüyor. Hükümetin ücretler ve emekliliğe ilişkin planladığı değişikliklere, ayrıca Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile yapılan barış anlaşmasının tam olarak uygulanmamasına tepki gösteriliyor. 

Ülkede devam eden genel grev çerçevesinde başkent Bogota'da çoğunluğu öğrencilerden meydana gelen protestocular yürüyüş gerçekleştirdi.

Bolivar Meydanı'na ilerlediler

Kentin farklı noktalarından yola çıkan göstericiler, güzergâh boyunca yoğun güvenlik önlemleri alan polisin denetiminde Bolivar Meydanı'na kadar ilerledi. 

Senatörlerden sloganlar atan gruba destek geldi

Aralarında Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) siyasi partisi Toplumun Alternatif Devrimci Gücüne (FARC) mensup isimlerin de yer aldığı bir grup senatör,  Kolombiya Meclisinden çıkarak hükümet karşıtı sloganlar atan grubu destekledi. 

Aynı zamanda bazı maskeli protestocuların, zemindeki taşları polise atmak üzere söktüğü fark edildi. 

Kolombiya'da neler oluyor?

Kolombiya'da günlerdir farklı bölgelerde farklı yoğunluklarla süren protesto eylemleri, 21 Kasım'da ilan edilen genel grevle başlamıştı. Yer yer polisle eylemciler arasında gerginlik ve çatışmaların meydana geldiği olaylarda 5 kişi yaşamını yitirmiş, aralarında polislerin de yer aldığı bini aşkın kişi de yaralanmıştı.

Farklı gruplarla diyaloğu sürdüren hükümetle müzakere masasına oturan sendikalar, özelleştirmelerden vazgeçilmesi, son iki yılda öğrenciler ve yerlilerle varılan anlaşmalara bağlı kalınması, barış anlaşmasının yerine getirilmesi, toplum liderleri ve muhtarlara yönelik suikastlar karşısında harekete geçilmesi, protestoculara yönelik şiddet uygulamakla suçlanan Kolombiya polisi toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD'ın feshedilmesi, emeklilik ve ücretlere ilişkin yasa tasarısının geri çekilmesi ve vergilerin azaltılması gibi taleplerde bulunuyor.

Yorumlar (0)