GKRY ve İsrail arasında “karantinasız seyahat devri”  

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasında yapılan yeni anlaşma neticesinde iki ülkenin “aşı olan” vatandaşları, diğer ülkeye gittiğinde karantinaya girmeyecek. 

DÜNYA 01.04.2021, 14:56 01.04.2021, 18:15
GKRY ve İsrail arasında “karantinasız seyahat devri”  

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasında imzalanan “karantinasız seyahat” anlaşması bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Anlaşma gereğince iki ülke vatandaşları da “kendi ülkelerinde “aşı olmaları” halinde diğer ülkeye rahatlıkla geçiş yapacak ve seyahat sonrasında “karantina” şartı da aranmayacak.

Covid-19 salgını neticesinde tüm dünyada durma noktasına gelen turizmi kendi ülkeleri açısından bu şekilde canlandırmayı amaçlayan İsrail ve GKRY, gelen turizm taleplerinden şimdilik memnun.



GKRY’nin turizmi canlandırılacak

Özellikle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafında turizmin pek çok darbe alması konusunda endişeli olan vatandaşlar, böyle bir anlaşmanın yapılmasından memnunlar.

Şubat ayında karara bağlanan anlaşmanın bugün itibariyle başlaması ise sezonun açılmasının müjdecisi. 



Çocuklar test yaptırmayacak

GKRY Turizm Bakanlığı tarafından geçen hafta yapılan açıklamada 12 yaş altındaki çocuklardan test sonucu istenmeyeceği belirtilirken 12-18 yaş arasındaki çocuklardan “öngörülen test sonuçları” isteneceği belirtildi. 18 yaş üzeri için ise ülkeye girişte negatif test sonucu ya da Covid-19 aşılama belgesi istenecek.

Önce İsrail sonra tüm ülkeler

GKRY Bakanlar Kurulu bugün Resmi Gazete’de tüm ülkeleri ilgilendiren bir karar yayınladı. Turizm açısından dünyanın en güzel adaları arasında yer alan ülke, “hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın aşı olan herkes karantinasız olarak Güney Kıbrıs’a alınacaktır” kararı ile dünya turizm gündeminde dikkat çekti.

Yorumlar (0)