Gizemli hastalık paniği: Ölümler çok hızlı oluyor

Hindistan’da yaklaşık olarak bir hafta içerisinde gizemli yüksek ateş sebebiyle çoğunluğu çocuk olmak kaydıyla en az 50 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 01.09.2021, 19:48 02.09.2021, 13:13
Gizemli hastalık paniği: Ölümler çok hızlı oluyor

Hindistan’ın kuzeyinde bulunan Uttar Pradeş eyaletindeki farklı bölgelerde en az bir hafta içerisinde çok sayıda çocuk gizemli yüksek ateş sebebiyle yaşamını yitirdi. Çocuklarda baş ve eklem ağrısı, mide bulantısı ve sıvı kaybı şikayetleri bulunduğu öğrenildi. Bazı vakarda ise bacak ve kollarda döküntü görüldü. Eyalette, çoğunluğu çocuk olmak kaydıyla, gizemli hastalık sebebiyle 50 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce çocuğun ise hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Yaşamını yitirenlerde COVID-19 (yeni tip koronavirüs) görülmediği bildirildi.

Dang hummasından şüpheleniliyor

Hastalığın sebebi henüz bilinmezken, bazı doktorlar, sivrisinekler vesilesiyle insana bulaşan dang hummasından şüpheleniyor. Birçok hastada dang hummasının sebep olduğu trombosit sayısında azalma görüldüğü duyuruldu.

"Ölüm çok hızlı gerçekleşiyor"

Geçtiğimiz hafta 32'si çocuk olmak üzere 40 kişinin can verdiği Firozabad bölgesindeki sağlık yetkilisi Doktor Neeta Kulshrestha, hastanede tedavi altında olan hastaların, özellikle de çocukların çok hızlı bir şekilde yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)