Gitmeden bir hamle daha yaptı: Şirketlere yasak getirdi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini kaydeden Donald Trump, Çin ordusuna finansman sağlayan Çinli şirketlere yatırım yapılmasını yasakladı. 

DÜNYA 13.11.2020, 08:52 13.11.2020, 17:30
Gitmeden bir hamle daha yaptı: Şirketlere yasak getirdi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden'a karşı kaybeden Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, gitmeden bir hamle daha yaptı.

Konuya ilişkin açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Söz konusu açıklamada, Çin ordusuna destek veren firmalara yönelik yatırımlar hakkında bir kararname yayımlandığı ifade edildi. 

Donald Trump, Çin'in hem istihbaratını hem de ordusunu güçlendirmek üzere kaynak arayışında olduğunu, bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) sermayesini sömürmeye başladığını belirterek, ülkesinin doğrudan tehdit altında olduğuna dikkat çekti. 

Çin'in istihbarat çalışmalarına ve ordusuna destek vermeleri için sivil firmalar üzerinde baskı kurduğunu iddia eden Donald Trump, söz konusu ülkenin bu yöntemle askerî endüstrisini geliştirdiğini belirtti.

Donald Trump, söz konusu sivil firmaların Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulunan yatırımcılara menkul kıymet satışı gerçekleştirdiklerini ve bu şekilde sermaye artırdıklarını ifade etti.

Çin'e tepki göstermeye devam eden Donald Trump, söz konusu ülkenin ordusuna güç kazandırmak ve modernizasyonu için kaynak sağlamak üzere Amerikan yatırımcıları kullandığını ileri sürdü. 

İmzalanan kararname dâhilinde Amerikan şirketleri ve şahısların, Çin ordusuna finansman sağlayan Çinli şirketlerden hisse sahibi olmalarının önü kesildi. 

Söz konusu kararın 11 Ocak 2021 tarihinde hayata geçirileceği ve Çin'in önemli teknoloji şirketlerini, havacılık şirketlerini, inşaat şirketlerini ve telekomünikasyon şirketlerini etkileyebileceği ifade edildi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) medyasında yayınlanan haberlerde, 31 Çinli şirketin Savunma Bakanlığı tarafından listelendiği belirtildi. 

Söz konusu şirketlerin Çin borsalarında işlem gördüğüne dikkat çekildi. Hatta bazı şirketlerin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) borsalarında da işlem gördüğü aktarıldı. 

Yorumlar (0)