Meteoroloji'den bazı illerimize sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Türkiye'nin batı ve orta kesimlerinde sağanak yağışların beklendiği uyarısında bulundu.

YAŞAM 13.11.2020, 09:08 15.11.2020, 12:36
Meteoroloji'den bazı illerimize sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının teknik değerlendirme ve tahminlerine göre, bugün Türkiye'nin batı ve kuzey kesimlerinde havanın parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi ile Düzce, Eskişehir, Antalya, Bolu, Zonguldak çevreleri ve başkent Ankara'nın batısında sağanak geçişler olması tahmini yapılıyor. Diğer yerlerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Sabah ve gece saatlerine bakıldığında Marmara'nın doğusu ve güneyi, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de yer yer pus ve sis hadiseleri tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarından ciddi bir değişiklik olmayacağını ve mevsim normalleri dolaylarında seyredeceğini tahmin eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden eseceğini, Kuzey Ege ve Marmara'da ise kuzeyli yönlerden hafif eseceğini, ara sıra orta kuvvette esmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Yorumlar (0)