Gazze'de facia: 21 kişi hayatını kaybetti

Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cebaliya Mülteci Kampı'nda bir apartmanda meydana gelen yangında 21 kişinin can verdiği öğrenildi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, yangında yaşamını yitirenler için ulusal yas ilan etti.

DÜNYA 18.11.2022, 01:10 18.11.2022, 17:41
Gazze'de facia: 21 kişi hayatını kaybetti

Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Cebaliya Kampı'ndaki bir apartmanda yangın çıktığı belirtildi.

Sivil Savunma İdaresi tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise yangının çıktığı binada aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. Yangında yaralananların sayısına dair bilgi verilmedi.

Sivil savunma personellerinin, yangını söndürdüğü ve diğer apartmanlara sıçramasını engellediği öğrenildi.

İlk tespitlere göre, yangına, apartman içinde depolanan benzinin yol açtığı, olaya ilişkin tahkikatın ise sürdüğü bildirildi.

Bu arada, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Bakan Mey Keyle'nin yangında yaralanan kişilerin gerekirse Batı Şeria'daki sağlık merkezlerine sevk edilmesi yönünde talimat verdiği bilgisi aktarıldı. 

Ulusal yas ilan edildi

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yangın faciasının akabinde 18 Kasım'ı ülkede ulusal yas olarak ilan etti.

Bahse konu açıklamada, Abbas'ın olayı 'ulusal facia' olarak tanımladığı ve vefat edenlerin ailelerine her türlü olanağın sunulması adına ilgili makamlara talimat verdiği ifade edildi.



Türkiye'den taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki yangında can verenler için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, aileleri ile dost Filistin halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni ediyoruz." denildi. 

Yorumlar (0)